Leer het team van Proud2Bme kennen


Bij Proud2Bme werken momenteel zes redactieleden, drie psychologen, drie diëtisen en ongeveer 25 vrijwilligers. De psychologen, diëtisten en vrijwilligers werken anoniem. De ervaringsdeskundige redactieleden niet: van hen zie je dagelijks blogs, video's en social media posts voorbijkomen. Graag stellen we hen én onze kersverse hoofdredacteur even aan je voor.

Daphne Endlich

"Ik ben Daphne. Sinds 2018 werk ik als redacteur en ervaringsdeskundige bij Proud2Bme. Hiervoor was ik eigenlijk iedere dag als barista in de lokale koffiebar te vinden, omdat ik dat jarenlang als vaste baan had. In mijn vrije tijd ben ik daar nog steeds graag en schrijf ik over eten, drinken en horeca. Ik ben dol op films, chocola, wintersport, lezen in het park en de zondagsmarkt. Ooit klikte ik per ongeluk door naar de website van Proud2Bme. De positiviteit en eerlijkheid die ik hier vond, hebben - ondanks dat ik toen niets durfde te plaatsen - voor een groot deel bijgedragen aan mijn herstel. Het kon anders! Dat bewijs zag ik hier. Dat gaf mij kracht en motivatie: iets om naartoe te leven. Je zult blogs van mij voorbij zien komen, maar ook video’s op ons YouTube-kanaal en vaak kun je op donderdagavond met mij chatten. Ik schrijf voornamelijk over de onderwerpen waar ik zelf ervaring mee heb gehad of die dicht bij mij liggen, zoals anorexia, boulimia, borderline, zelfbeeld en lichaamsbeeld."

Irene van Aarle

"Mijn naam is Irene en ik ben werkzaam als ervaringsdeskundige en redactiemedewerker bij Proud2Bme sinds 2017. Ik heb een studie aan de Kunstacademie afgerond en een ervaringsdeskundige-cursus gedaan. Naast mijn werk bij Proud maak ik muziek met een band en tekeningen die ik soms exposeer. Je kunt mij veel vinden op het forum en af en toe in de chats. Ik schrijf veel blogs voor de site, voornamelijk over mijn ervaring met anorexia, boulimia, eetbuien, zelfbeeld en ADHD. Zelf heb ik een aantal jaar geworsteld met deze verschillende eetstoornissen en omliggende problematiek. Ik heb hiervoor een behandeling gevolgd bij PsyQ in Den Haag. Maar ik leerde ook dat je het ondanks alle hulp toch écht zelf moet doen. Herstellen van een eetstoornis kan soms een eenzame strijd zijn, maar weet dat je niet werkelijk alleen bent. Dat zal je misschien ook wel merken als je zelf worstelt met een eetstoornis en bij ons op het forum of in de chats kijkt."

Lonneke Bouman

"Ik ben Lonneke en ik werk alweer een aantal jaar bij Proud2Bme. In 2017 ben ik begonnen als vrijwilliger en sinds 2018 ben ik werkzaam voor de redactie als ervaringsdeskundige. Ik schrijf ervaringsblogs, maar ook op het forum en in de chat ben ik te vinden. Naast het werk voor Proud sta ik ook een aantal uur per week in een cosmeticawinkel. In mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn dieren, speel ik graag (bord- en computer)spelletjes en vind ik het fijn om in het bos te zijn. Ook heb ik sinds een tijdje weer analoge fotografie opgepakt, iets waar ik ook voor gestudeerd heb op de kunstacademie."

Phoi Cai Huyhn

"Ik ben Phoi Cai en sinds 2010 werkzaam bij Proud2Bme. Ik begon als stagiaire voor de opleiding SPH. Na mijn stage ben ik parttime werkzaam gebleven als redactiemedewerker. In het begin werkte ik naast Proud2Bme fulltime in de horeca. Tegenwoordig ben ik naast mijn werk fulltime mama van twee jonge dochters. Ik geniet van leuke dagjes, maar ik hou ook van kokkerellen en wandelen in de natuur. Je komt mij op Proud2bme voornamelijk op het forum tegen en heel soms in een chat. Ik schrijf ook blogs over mijn ervaringen met mijn (onzichtbare) eetprobleem, onzekerheid en moederschap."

Marli van der Stelt

"Ik ben Marli en ik mag sinds de zomer van 2019 deel uitmaken van het superfijne team van Proud. Voordat ik hier als redactiemedewerker begon, ben ik eerst 4,5 jaar vrijwilligster geweest. Ik heb dat al die tijd anoniem gedaan (dat doen al onze vrijwilligers). Omdat ik nu redacteur ben, doe ik dat onder mijn eigen naam. Mijn blog hierover kun je op Proud2Bme vinden. Naast mijn werk voor Proud heb ik ook een baan als beleidsmedewerker binnen de gezondheidszorg; daarom ben ik voornamelijk in het weekend op Proud2Bme te vinden. Je zal mij vooral op het forum zien en af en toe leid ik een chat of schrijf ik een blog."

Lisanne Hartman

"Mijn naam is Lisanne en ik ben begin 2020 begonnen als vrijwilliger bij Proud2Bme. Sinds de zomer van dat jaar ben ik er (ook vrijwillig) gaan werken als assistent-redactiemedewerker. Zo kreeg ik de kans om meer ervaring op te doen in dit werkveld voor de opleiding waarmee ik in 2021 van start zal gaan aan de Hogeschool van Amsterdam: Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn. Ik mocht steeds verder groeien binnen Proud2Bme en sinds maart 2021 ben ik aangenomen als ervaringsdeskundige parttime redactiemedewerker. Ik ben te vinden in de chats en op het forum. Ook schrijf ik blogs, waarin ik voornamelijk mijn ervaring deel met anorexia, zelfbeeld, verstoorde gezinssituatie, de behoefte aan controle en het krijgen van een dwangopname."

 

Daniël de Jongh

"Ik ben Daniël. Sinds 1 oktober ben ik de trotse hoofdredacteur van Proud2Bme. Dat ik meteen met mijn neus in de ProudFunding val is beslist een bijzondere uitdaging te noemen. Maar ik heb in mijn leven letterlijk Tropenervaring opgedaan en verder heb ik in Nederland grote vredesdemonstraties en politieke campagnes georganiseerd. Dus het zal me nu ook wel lukken om mijn hoofd koel te houden! Bij Proud2Bme ben ik vooral achter de schermen actief. In mijn vrije tijd trek ik graag mijn wandelschoenen aan. Liefst ga ik er zonder duidelijk plan op uit: al zwervend door de stad of de natuur stuit ik altijd op verrassingen. Van verscholen mooie plekjes tot onverwachte ontmoetingen met mensen of dieren.”